Brandstoffen

Opgepast E10
Voor al onze benzine producten bevelen wij geen E10 benzine aan. Maar E5 benzine.

Als de brandstof een langere tijd heeft gestaan kan er tijdens deze tijd zuurstof en vocht in de tank komen. Waardoor het mengsel kan veranderen. Door het hogere percentage ethanol in E10 kan er eerder motorschade optreden en lopen de filters eerder verstopt.

In het geval van tweetaktmengsels met brandstoffen die meer ethanol bevatten, kunnen de olie en benzine al na een relatief korte periode beginnen te scheiden. Als gevolg hiervan is de tweetaktolie niet gelijkmatig verdeeld over de brandstof en mist de motor het benodigde smeermiddel, waardoor deze ruw kan lopen.

STIHL brandstoffen
Daarom bevelen wij de STIHL brandstoffen MotoMix en Moto4Plus aan die speciaal zijn aangepast aan de motor en zowel krachtige prestaties als een lange levensduur garanderen. Bovendien kunnen deze brandstoffen ook langer probleemloos worden bewaard dan de brandstof die u aan een tankstation haalt. De prijs voor 5L MotoPlus is bij ons €19,-. Voordelen:

  • Tot 70% minder uitstoot.
  • Beste startrespons en topmotorprestaties dankzij krachtige, hoogwaardige componenten.
  • Optimale verbrandingseigenschappen maximaliseren de levensduur van uw motor.
  • Grotendeels benzeenvrij
  • STIHL MotoMix blijft lang stabiel – opslagperiode van vijf jaar *

B&S Fuel Fit
Bij gebruik van brandstof kunt u het vers houden met Fuel Fit benzinetoevoeging met geavanceerde formule van Briggs & Stratton. Door dit te mengen met de benzine blijft het wel 2 jaar vers. Dit kunt u ook toevoegen bij de brandstoffen van de pomp. Hierdoor reinigt het gehele brandstofsysteem. Wat beter is voor het behoud van uw machine.